Un tribunal din Bulgaria a decis inghetarea tuturor activelor si a proprietatilor imobiliare a bancii DZI Bank, la cererea unor fosti actionari, la putin timp dupa ce banca greceasca EFG Eurobank a finalizat achizitia unei participatiuni de 74,26% din aceasta institutie, conform NewsIn care citeaza Novinite.

Avocatii bancii bulgare spun ca aceasta decizie este aproape absurda si ca ea este un precedent periculos in ceea ce priveste sectorul bancar. Procedurile legale au fost lansate de actionarii fostului grup Trakiyabank-Plovdiv, care a fost achizitionat de Rosseximbank.

Dupa achizitia companiei de asigurari a grupului DZI, banca a adoptat numele DZI Bank. Actionarii, care detineau o participatiune de 54,53% din Trakiyabank, au declarat ca nu au primit sumele pe care trebuiau sa le primeasca dupa finalizarea acestei tranzactii.

Actiunile DZI Bank au fost vandute la sfarsitul lunii septembrie la valoarea de 157,76 de euro, primind cash 110 euro, restul reprezentand actiuni EFG Eurobank. Cota de piata a DZI Bank este de 3%, detinand 21 de filiale si 95 de puncte de desfacere.

Capitalul companiei este de 717 milioane de dolari si capitalizarea pe piata este de 175 de milioane de dolari. Firma DZI Financial Group detine aproximativ 70% din DZI Bank iar grupul Bank Austria Creditanstalt detine 20% din DZI. Compania este condusa de Vesela Kyuleva, sotia bancherului Emil Kyulev, care a fost impuscat mortal in urma cu un an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri