Grupul financiar francez Socit Gnrale a lansat doua noi fonduri de investitii prin divizia Socit Gnrale Asset Management (SGAM), unul specializat in plasamente in industria de lux si altul care va investi preponderent in resurse naturale, potrivit unui comunicat al grupului.

Cele doua noi fonduri sectoriale, SGAM Fund Equities Luxury & Lifestyle si SGAM Fund Equities Global Resources, vor fi incluse in SGAM Fund, un fond mutual (SICAV - fond de investitii cu capital variabil) al grupului financiar inregistrat in Luxemburg.

Lansarea face parte din strategia Socit Gnrale de a opera fonduri sectoriale, care sunt acum in numar de sapte. "in contextul in care ciclurile pietei au un impact foarte diferentiat asupra sectoarelor economice, aceasta extindere pe domenii permite investitorilor sa-si chibzuiasca portofoliul de investitii si sa obtina, astfel, cel mai bun randament", se arata in comunicat, potrivit NewsIn.

SGAM Fund Equities Luxury & Lifestyle va investi in companii din industria produselor de lux. "Fondul isi propune sa profite de cresterea puternica de pe piata produselor si serviciilor de top, mai ales de pe pietele emergente (in special China)", se mami arata in comunicat.

Fondul dedicat investitiilor in resurse naturale, SGAM Fund Equities Global Resources, este administrat de o echipa cu experienta mai ales in investitii in aur si in resurse energetice. Socit Gnrale are deja un fond specializat pe resurse de metale pretioase, SGAM Fund Equities Gold Mines, care a afisat un randament de 327,58% pe ultimii cinci ani, mult peste obiectivul fixat, de 195%.

Fondurile se adreseaza oricarui tip de client si sunt deocamdata autorizate doar in Luxemburg, insa "vor fi in curand disponibile si in alte tari in care fondurile mutuale administrate de SGAM sunt prezente", se mai arata in documentul citat.

Socit Gnrale Asset Management administra, la finele lunii septembrie 2006, fonduri de 345 miliarde euro in Europa, Statele Unite si Asia. Compania are 2.600 de angajati, din care 600 sunt manageri si analisti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri