Banca italiana Intesa Sanpaolo a anuntat ca va finanta oferta de preluare a celui mai mare operator aerian italian, Alitalia, de catre grupul AP Holding, una dintre cele cinci grupuri interesate de aceasta preluare.

Presedintele bancii, Coraddo Passera, a precizat, fiind prezent la o conferinta in Mumbai, India, impreuna cu o delegatie condusa de primul ministru italian Romano Prodi, ca o finantare de 105 milioane de euro (136,5 milioane dolari) reprezinta doar "o investitie preliminara", informeaza NewsIn. Passera a precizat ca va trebui redactat apoi un plan industrial care sa arate exact de cati bani este nevoie pentru relansarea companiei aeriene neprofitabile.

Trezoreria italiana a anuntat marti ca lista companiilor interesate de preluarea Alitalia contine cinci nume, printre care si grupul AP Holding, condus de seful companiei de aviatie Air One, Carlo Toto.

Capitalizarea pe piata a Alitalia este de 1,5 miliarde euro. Air One este singura companie de aviatie care participa la aceasta licitatie, printre companiile interesate de aceasta preluare numarandu-se si o firma privata de investitii - Texas Pacific Group, care a cumparat in 1993 compania Continental Airlines, aceasta firma facand parte si din consortiul care a cumparat operatorul aerian australian Quantas.

Celelalte grupuri interesate sunt UniCredit, participand din partea unui client ce a preferat sa ramane anonim, consortiul Management&Capitali, condus de omul de afaceri italian Carlo de Benedetti, precum si fondul privat de investitii MatlinPatterson Global Advisers.

Guvernul italian a cerut oferte de preluare a cel putin 30,1% din Alitalia, grup aviatic din care detine 49,9%. Conform legislatiei italiene, orice companie care achizitioneaza 30,1% din Alitalia va fi obligata sa lanseze o oferta de preluare a intregii companii.

Alitalia, care inregistreaza pierderi zilnice de un milion de euro din cauza preturilor ridicate la carburant si a grevelor, asteapta numirea unui nou presedinte, dupa ce Roma l-a concediat in cursul saptamanii trecute pe fostul inalt responsabil al grupului, Giancarlo Cimoli.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri