Autoritatile portuare din New York si New Jersey si American International Group (AIG) au anuntat ca au ajuns la o intelegere preliminara care permite asiguratorului AIG ca cumpere partea detinuta de Dubai Ports World din terminalul pentru containere Port Newark, informeaza NewsIn. Intelegerea urmareste sa diminueze ingrijorarile aparute anul trecut, ca o companie detinuta de Emiratele Arabe Unite controleaza active portuare americane.

DP World si AIG au anuntat ca agentia interstatala a cerut un comision de aproximativ 83 de milioane de dolari pentru a aproba transferul, precum si informatii detaliate despre compania afiliata a AIG, care este cumparatorul.

Agentia a apreciat ca trebuie sa-si recupereze investitiile de capital pe care le-a facut in portul Newark, argumentand ca DP World realiza un profit "extraordinar" de pe urma investitiilor acesteia.

Senatorul de New York, Charles Schumer si cel de New Jersey, Robert Menendez, ambii democrati, au amenintat, joi, ca vor bloca finantarea federala a autoritatii portuare daca agentia nu renunta la cerinte. Intelegerea, care trebuie aprobata de boardul agentiei, obliga una dintre firmele AIG, numita Ports America, sa investeasca minimum 50 de milioane de dolari pe toata durata mentenantei, care este de 23 de ani, a declarat o sursa apropiata afacerii, citata de Reuters.

Purtatorul de cuvant al AIG, Chris Winans, a declarat ca este extrem de multumit ca poate colabora cu autoritatile portuare americane si cu DP Wrld pentru a ajunge la un deznodamant benefic al achizitiei terminalului de containere din Port Newark.

DP World a achizitionat active in sase porturi americane, dupa ce a cumparat operatorul portuar britanic P&O, pentru 6,8 miliarde de dolari. Printre celelalte porturi americane se numara New Orleans, Miami, Tampa, Baltimore si Philadelphia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri