Cei mai tineri zece miliardari ai lumii au averi ce totalizeaza peste 50 miliarde dolari, iar "mezinul" topului este printul german Albert von Thurn und Taxis care la 23 de ani are doua miliarde dolari, reiese din clasamentul Forbes, informeaza NewsIn. Averea insumata a celor mai tineri zece miliardari depaseste 50 de miliarde de dolari

1. Albert von Thurn und Taxis a terminat liceul la Roma si a studiat economia si teologia in Scotia. Detine 30.000 de hectare de padure in Germania, domeniu forestier care este considerat unul dintre cele mai mari din Europa. Printul traieste intr-un castel al familiei, Schloss Emmeram, impreuna cu mama sa Gloria si surorile lui mai mari, Maria Theresia si Elisabeth.

2. Fahd Hariri (Liban)- in varsta de 26 de ani, cu o avere estimata la 1,6 miliarde dolari, Fahd este fratele mai mic al lui Saad Hariri, liderul majoritatii parlamentare din Liban si fiul fostului prim ministru al Libanului, Rafik Hariri, asasinat in 2005. Fratii sai mai mari Bahaa si Ayman, precum si mama acestora, Nazek, sunt deasemena miliardari.

3. Ayman Hariri (Arabia Saudita)- in varsta de 28 de ani, cu o avere estimata la 1,6 miliarde dolari, mostenita tot de la Rafik Hariri, a carui avere se ridica la 16,5 miliarde dolari. Momentan locuieste in Arabia Saudita, in Ryad, administrand compania de familie Saudi Oger, in lipsa fratelui mai mare Saad Hariri. Ayman este implicat in diferite contracte cu guvernul SUA, conducand si firma de software de management de identitate Epok, cu sediul la Washington D.C, ce are drept clienti organele federale americane.

4. Sergei Brin (SUA)- in varsta de 33 de ani, cu o avere estimata la 16,6 miliarde dolari. Educat la Stanford, este co-fondatorul fenomenului internet Google impreuna cu Larry Page. Firma Google a intrat pe bursa in 2004, iar de la listare actiunile s-au apreciat cu 420%. in ultimii doi ani fondatorii Google si-au majorat averile cu 130%, depasind ritmul inregistrat la inceput de Bill Gates sau Larry Ellison.

5. Kostyantin Jevago (Ucraina) - in varsta de 33 de ani, cu o avere estimata la un miliard de dolari. Este cel mai tanar miliardar al Ucrainei si si-a inceput cariera ca director de finante al bancii Finance & Credit in 1992, dupa un timp reusind sa preia controlul majoritar al companiei Finance & Credit Group. Kostyantin Jevago ocupa momentan functia de deputat in parlamentul ucrainean.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri