Citigroup are drept scop extinderea operatiunilor sale pe plan international, astfel incat veniturile obtinute de operatiunile din strainatate sa reprezinte 65% din venitul total, fata de 45% cat reprezinta momentan, a declarat presedintele grupului, Charles Prince.
Prince, care viziteaza cele mai mari orase din Asia, a declarat pentru reporteri ca Citigroup doreste sa ajunga la un echilibru intre cresterea naturala si cresterea prin achizitii, oferind drept exemplu anumite afaceri incheiate recent in China.

"Afacerile noaste pe plan international aduc 45% din venitul net obtinut. Vreau ca acest nivel sa ajunga pana la 60%-65%, restul urmand a veni din Statele Unite ale Americii", a declarat Prince, informeaza NewsIn, citand Reuters. Aceste remarci subliniaza strategia Citigroup de a beneficia de un nivel ridicat al profitului obtinut in strainatate, dupa ce in cursul anului trecut Prince a precizat ca grupul incearca sa isi majoreze nivelul castigurilor obtinute din strainatate pana la 60% din total.

Insa inaltul oficial al Citigoup nu a dorit sa ofere detalii suplimentare in ceea ce priveste ambitiile globale si nu a comentat oferta de 13,6 miliarde de dolari facuta de grupul pe care il conduce pentru achizitia companiei nipone de brokeraj Nikko Cordial Corp. Prince a mai precizat ca nu poate oferi detalii despre planurile de restructurare ale Citigroup, existand relatari conform carora aproximativ 15.000 de salariati ar putea fi concediati. Aceste planuri de restructurare vor fi redactate luna viitoare.

Prince a tinut sa ofere asigurari in ceea ce priveste problemele ce ar putea aparea din cauza pietei americane a imprumuturilor ipotecare, ce trece printr-o perioada dificila, declarand ca nu sunt riscuri de extindere ale acestor probleme catre alte sectoare bancare.

Citigroup va face achizitii importante in Germania

Citigroup analizeaza posibilitatea unor achizitii importante in Germania si ar putea prelua o banca germana de mari dimensiuni, a declarat pentru Reuters sefa diviziei germane a Citigroup, Sue Harnett. "Analizam indeaproape piata germana, atat pe plan local cat si pe plan global", a declarat aceasta. Analistii au declarat recent ca planul de restructurare al Citigroup va impiedica grupul american sa faca achizitii importante in Germania.

In Germania exista putine banci ce ar putea fi cumparate avand in vedere ca statul domina piata prin sute de filiale locale care nu sunt scoase la vanzare. Cei mai mari rivali privati ai Citigroup pe piata germana sunt Commerzbank, Dresdner si Postbank. Dintre acestea, Commerzbank este singura care si-a manifestat interesul privind o eventuala preluare. "Credem ca o tinta mult mai interesanta ar putea fi Postbank", a declarat un analist al Fox, PittKelton, Britta Schmidt. "Cea mai disponibila ar fi Commerzbank. si nici grupul Dresdner nu poate fi scos din discutie, chiar daca ar fi jenant daca Allianz s-ar decide sa vanda", a adaugat aceasta.

"Ar putea achizitiona grupul Commerzbank si renunta la anumite parti de care nu sunt interesati, precum banca Eurohypo. insa nu ar beneficia de vizibilitate atat de mare ca cea oferita in cazul achizitiei Postbank", a incheiat Schmidt.

Compania germana Allianz nu a emis semnale conform carora ar fi interesata de vanzarea Dresdner Bank, chiar daca multi s-au indoit de logica acestei achizitii, care a afectat profitul Allianz. Harnett a mai adaugat ca concurenta acerba intre lideri de piata din Germania a afectat veniturile obtinute de Citigroup in 2006 si aceasta situatie nu pare a putea fi rezolvata curand.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri