Julie Roehm, o fosta angajata la Wal-Mart, a acuzat directorul general al celei mai mari companii de retail din lume pe motivul ca ar fi luat mita de la anumiti clienti
Julie Roehm a fost concediata pe motiv ca un specialist in marketing a acuzat-o ca ar fi primit cadouri de la o agentie de publicitate alaturi de care a incheiat ulterior un contract si ar fi utilizat necorespunzator fondurile companiei. Ea a declarat ca insusi directorul companiei, Lee Scott, a acceptat sa primeasca numeroase daruri, oferind si numeroase reduceri la iahturi si diamante.

Oficialii Wal-Mart declara ca au analizat atent acuzatiile, clasand cazul ca fiind unul fara prea mare interes.

Roehm a fost concediata in decembrie anul trecut, dand in judecata compania pe motiv de incalcare a angajamentelor prevazute in contract.

Wal-Mart a contracarat, declarand ca fosta angajata a acceptat cadouri de la DraftFCB, o agentie de publicitate pe care mai tarziu a solicitat-o. Ea a mai fost acuzata de utilizare necorespunzatoare a fondurilor companiei pentru a finanta o excursie cu un subordonat despre care se vehicula ca are o relatie cu angajata.

In documentele pentru proces, Roehm a mentionat ca directorului Wal-Mart i-au fost oferite “preturi preferentiale ”la cumpararea unor yachturi si “un diamant roz pentru sotia lui” datorita relatiei dintre acesta si omul de afaceri Irwin Jacobs. De asemenea, au fost aduse acuzatii si catorva executivi ai Wal-Mart care au acceptat bilete si permise de trecere in culise la un concert rock in timpul unei intalniri cu comercianti in Barcelona, Spania.

Wal-Mart a negat acuzatiile si in acest caz. “Acest proces este despre Julie Roehm si comportamentul ei neadecvat”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, John Simley. ”Documentele ei arata cat de slab este cazul”. ”Vom adresa aceste probleme in sala de judecata”, a incheiat Simley.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri