Aprecierea, in ultimele trei luni, cu 27% a actiunilor grupului America Movil, cel mai mare operator de telefonie mobila din America Latina, controlat de Slim Helu, a crescut averea acestuia cu 8,6 miliarde dolari peste cea a lui Bill Gates, a declarat Eduardo Garcia, fondatorul unei importante publicatii financiare online, Sentido Comun.

Miliardarul care ameninta suprematia lui Bill Gates

Miliardarul care ameninta suprematia lui Bill Gates

Acesta mai estimeaza ca averea lui Slim Helu si a familiei sale reprezinta aproximativ 8% din produsul intern brut al Mexicului. Pentru ca averea lui Gates sa se ridice la 8% din PIB-ul Statelor Unite, ar trebuie sa totalizeze peste 1.300 miliarde de dolari, de 17 ori decat detine in prezent.

Mogulul mexican Carlos Slim Helu se lanseaza in acte filantropice

Mogulul mexican Carlos Slim Helu se lanseaza in acte filantropice

Garcia a precizat ca in acest moment averea lui Bill Gates se ridica la 59,2 miliarde dolari.

Analistii Forbes raportau, in urma cu cateva luni, ca Slim l-a depasit pe miliardarul Warren Buffet, ocupantul locului secund in clasamentul mondial al averilor, ramanand insa in urma lui Bill Gates.

La acel moment, Garcia s-a aflat pe pozitii contrare, calculand averea lui Slim Helu ca fiind mai mare decat cea a lui Gates, insa numai cu putin, ceea ce face ca in prezent, sa nu mai existe nicio indoiala in privinta noului lider.

Citeste si:

Decizia Forbes a fost luata dupa ce holdingul Carso si operatorul de telefonie fixa Telmex au inregistrat castiguri substantiale, intr-o perioada in care actiunile Berkshire Hathaway Inc. s-au depreciat.

Garcia, care utilizeaza metodologia celor de la Forbes pentru a calcula averile miliardarilor, a declarat ca aprecierea cu 5,7% a actiunilor Microsoft in al doilea trimestru nu se compara cu cresterea substantiala a titlurilor companiilor detinute de Slim.

Actiunile Telmex s-au apreciat cu 11% in al doilea trimestru al 2007, in timp ce cele ale bancii Inbursa, controlata tot de Slim Helu, s-au apreciat cu 20%.

Nici Forbes si nici Slim sau purtatorul sau de cuvant, Arturo Elias Ayub, nu au putut fi contactati pentru a comenta informatia.