Aprecierea actiunilor Industrial &Commercial Bank of China (ICBC) de luni, un nou semn al puterii financiare a Chinei, a transformat banca in cea mai mare din lume dupa capitalizarea de piata, depasind gigantul american Citigroup, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Actiunile de clasa A ale ICBC, listate la bursa de la Shanghai, au urcat cu 2,68%, pana la 5,75 yuani, ridicand capitalizarea de piata a institutiei bancare la 254 miliarde dolari, potrivit calculelor Reuters. Aceasta a depasit capitalizarea de 251 miliarde dolari a Citigroup, anterior cea mai mare banca din lume, la inchiderea sesiunii de la New York de la sfarsitul saptamanii trecute, cand o actiune Citigroup costa 50,73 dolari. HSBC Holdings se plasa pe locul al treilea, cu 215 miliarde dolari.

Actiunile ICBC, care au fost listate, in octombrie anul trecut, la Shanghai si Hong Kong, s-au apreciat cu 15% luna aceasta, pe fondul unei evolutii ascendente accentuate a pietei de capital din China, aflata in plina expansiune si cresterii puternice a profiturilor bancii. Deprecierea actiunilor Citigroup si aprecierea yuanului fata de dolar au inclinat, de asemenea, balanta in favoarea ICBC. Unii analisti cred ca inflamarea capitalizarii ICBC ar putea fi si un semn de supraincalzire periculoasa a pietei de capital de la Shanghai, deoarece investitorii chinezi, care speculeaza, plaseaza banii in actiuni.

ICBC, un mamut controlat de stat, care incearca sa modernizeze o retea de filiale invechita, care opereaza aproape exclusiv in China, a raportat un profit de 24 miliarde dolari anul trecut, scrie Reuters. Citigroup, una dintre cele mai sofisticate institutii financiare, care opereaza in toata lumea, a raportat un castig de aproape patru ori mai mari, de 90 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri