Profitul net al Western Union a scazut in prima jumatate a acestui an cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut pana la 438,7 milioane dolari, ca urmare a declinului afacerilor de pe piata americana si pe cea din Mexic, precum si a costurilor cu separarea de First Data si listarea la bursa.
Si castigul pe actiune a scazut (11%), de la 0,57 dolari in primele sase luni din 2006, la 0,51 dolari in S1 din 2007. In acelasi timp, veniturile Western Union au urcat in primele sase luni ale acestui an cu 8% fata de primul semestru din 2006, pana la 2,33 miliarde dolari.

Profitul net al companiei a scazut in al doilea trimestru al acestui an cu 7%, la 204,5 milioane dolari, de la 218,9 milioane dolari in aceeasi perioada a lui 2006, in timp ce veniturile au crescut cu 8%, pana la 1,202 miliarde dolari intre lunile aprilie si iunie 2007. Castigul trimestrial pe actiune a fost de 0,26 dolari, in scadere cu 10% fata de al doilea trimestru din 2006.

Profitul trimestrial pe actiune a fost afectat de costurile asociate listarii companiei la bursa, de 0,04 dolari/actiune, in crestere graduala, pe care compania nu le avea in al doilea trimestru al anului trecut, cand era o divizie a First Data.

Pe fondul dezbaterilor publice legate de problema imigratiei si unei stari extinse de slabiciune pe piata americana, tranzactiile intre persoane fizice au avut de suferit, ducand la o scadere cu 10% a veniturilor si cu 5% a tranzactiilor in al doilea trimestru al anului.

Western Union pune in practica o strategie in patru pasi pentru imbunatatirea rezultatelor afacerii din Mexic. Ca urmare, volumul tranzactiilor a crescut cu 5% si s-a consolidat pe parcursul celui de-al doilea trimestru, cu un avans de 9% in iunie. Compania estimeaza ca declinul veniturilor din Mexic cu 7% din aceeasi perioada va fi redus in cursul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri