Grupul austriac de petrol si gaze naturale OMV nu intentioneaza sa vanda participatia sa din compania ungara MOL, a afirmat presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, pentru postul de radio ORF din Austria, citat de Reuters, relateaza portofolio.hu.
Detinerea OMV la MOL, ce se ridica la aproximativ 19%, reprezinta o asigurare ca nimeni nu va putea prelua compania ungara si in concluzie OMV nu intentioneaza sa o vanda, in ciuda opozitiei MOL la propunerile facute de grupul austriac privind o fuziune amicala, a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, citat de Reuters.

Acesta a reiterat parerile exprimate deja, conform carora concurenta pe piata petrolului si gazelor naturale din Europa Centrala si de Est va deveni din ce in ce mai dura si ca fuziunea principalilor actori din regiune ar fi o miscare "prudenta", potrivit NewsIn.

"Credem ca preluarea acestei participatii din MOL reprezinta o decizie foarte buna pentru ca elimina posibilitatea ca alti actori sa preia controlul acestei companii", a declarat acesta.

OMV a contactat grupul MOL in luna iunie cu o oferta de fuziune, la scurt timp dupa ce a majorat de la 8,6% pana la 18,6% participatia detinuta la compania ungara, a carei capitalizare de piata se ridica la 15 miliarde dolari.

OMV a precizat ca aceasta oferta a fost una amicala, insa guvernul ungar a considerat acesta operatiune drept una cu caracter ostil, scopul adevarat fiind o preluare.

MOL a semnat un acord cu grupul ceh CEZ prin care acesta din urma va prelua o participatie de 10% din MOL, miscare menita a pune obstacole in calea companiei austriece.

"In acest moment observam tendinte de opozitie din partea MOL, insa cine stie ce se va intampla in anii ce vor urma", a declarat Ruttenstorfer, citat de Reuters.

Oficialul OMV a precizat ca grupul austriac nu se grabeste, adaugand ca va discuta cu politicieni si actionari, precum si cu managementul OMV pentru a incerca sa convinga toate partile implicate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri