Airbus SAS, cel mai mare proiectant de aeronave, estimeaza un numar de 450 de unitati livrate in acest an, stabilind un nou record si confirmand pozitia de lider din ultimii patru ani in fata rivalului Boeing, citeaza Bloomberg.
Airbus va inregistra peste 3.000 de comenzi la sfarsitul acestei saptamani, ceea ce echivaleaza cu cinci sau sase ani de munca, a declarat Tom Enders, CEO Airbus, in cadrul Dubai Air Show. Compania franceza cu sediul in Toulouse anticipeaza livrari de 440-450 de unitati.

Succesul Airbus se datoreaza si lansarii noului model A380, cea mai mare aeronava de pasageri din lume. Desi lansarea a venit dupa o intarziere de peste un an, A380 a starnit interesul operatorilor din Asia si Extremul Orient.

Anul viitor Airbus va onora comenzi de 13 unitati A380, urmand ca in 2009 cererea sa creasca la 25 si apoi la 45 de aeronave A380 in 2010. Operatorii Emirates si Qatar Airways s-au inscris deja pe lista de asteptare. n total, Airbus se astepta la comenzi de 800 de modele A380 in urmatorii 20 de ani, conform declaratiilor directorului comercial al Airbus, John Leahy.

Compania se asteapta sa incheie 300 contracte pentru modelul A350 XWB pana la sfarsitul anului curent, avand deja 266 comenzi pentru acest model, care concureaza puternic cu rivalul Boeing 787 Dreamliner.

In total, Airbus a onorat 1.021 contracte pana in prezent, urmand ca la sfarsitul lui 2007 sa depaseasca numarul total de 1.111 contracte inregistrate in 2005, a mai precizat Enders.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri