Pe masura ce cresc pierderile de pe Wall Street, sporeste si numarul de victime printre executivii de top.
Co-presedintele Morgan Stanley, Zoe Cruz, care coordona tranzactiile si operatiunile cu grad ridicat de risc ale bancii, s-a retras din functie in urma unor pierderi record de 3,7 miliarde de dolari rezultate din plasamentele in instrumente financiare care au la baza credite ipotecare.

Cruz, in varsta de 52 de ani, a lucrat la Morgan Stanley mai bine de 25 de ani. Astfel, ea va fi inlocuita de seful operatiunilor din Europa si Orientul Mijlociu, Walid Chammah, si seful operatiunilor de retail, James Gorman, numiti co-presedinti de catre directorul general al grupului, John Mack.

Zoe Cruz, co-presedintele si candidatul cu cele mai multe sanse la functia de CEO a Morgan Stanley, a doua cea mai mare banca de investitii americana, a trebuit sa paraseasca grupul financiar, aceasta fiind o surpriza in randul specialistilor.

Chiar daca in atributiile sale intra si supravegherea unei parti importante a portofoliului ipotecar, Zoe Cruz parea sa fi supravietuit crizei financiare. Surse din cadrul Morgan Stanley, citate de Wall Street Journal, vorbesc si despre stilul de leadership defectuos si lipsa de charisma a lui Zoe Cruz.

Retragerea din functie a lui Cruz marcheaza sfarsitul de cariera al uneia dintre cele mai cunscute femei de pe Wall Street.

Potrivit unei analize realizate in acest an de compania de recrutare Spencer Stuart rezulta ca doar 15 femei sunt in top-managementul celor mai mari 500 de companii americane (Standard & Poor’s 500), in crestere totusi fata de anul trecut, cand numarul acestora era 12.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri