Visa Europe lanseaza la scara larga primul program pilot de plati prin mobil din Marea Britanie, care testeaza utilizarea telefoanelor pentru plata cumparaturilor, pentru accesul la evenimente si utilizarea lor drept carduri pentru sistemul de transport din Londra.
Visa Europe si-a anuntat participarea la testarea O2 Wallet, primul program pilot NFC (Near Field Communications) la scara larga care se va desfasura in Marea Britanie. Proiectul testeaza utilizarea telefoanelor mobile pentru plata cumparaturilor, accesul la evenimente si chiar intrebuintarea lor drept carduri Oyster, principalul mijloc de plata in sistemul de transporturi din Londra, prin apropierea telefonului de un cititor de carduri.

Perioada de teste dureaza sase luni si urmeaza sa se desfasoare in Londra, pana la sfarsitul lui mai 2008. Testele sunt special concepute pentru a stabili ce servicii si functionalitati asteapta consumatorii de la un telefon NFC.

"Programul reprezinta urmatoarea etapa dupa introducerea recenta a tehnologiei contactless Visa payWave in Londra, care ne permite sa punem in practica experienta castigata de pe urma altor proiecte pilot similare, desfasurate in alte parti ale lumii", a declarat vicepresedintele pe segmentul de inovatie si retea de acceptare al Visa Europe, Sandra Alzetta.

Participantii la teste vor primi un telefon "Nokia 6131 – NFC", prevazut cu aplicatii NFC, inclusiv Oyster, care vor fi utilizate pentru a plati diverse servicii din Londra.

In prima etapa a testului, care se desfasoara din noiembrie pana in februarie 2008, 225 de participanti vor primi un card preplatit (pre-paid) Visa Barclaycard, incorporat in telefonul lor mobil, care le va permite sa efectueze plati electronice sub valoarea de 10 lire sterline la comerciantii din Londra, care accepta in acest moment tranzactii Visa payWave.

In cea de-a doua etapa, din februarie 2008 pana in mai 2008, evolutiile posibile pot implica cumparaturi de peste 10 lire sterline si capacitatea de reincarcare de fonduri de credit.

"Avantajele oferite de Near Field Communications constau in numeroase functii contactless la care consumatorii au acces, precum efectuarea de plati, transport, cumpararea de bilete, prin intermediul unui telefonului mobil", a mai spus Sandra Alzetta.

Proiectul face parte din activitatea globala a Platformei Mobile Visa, iar solutia de plati Visa este in conformitate cu specificatiile programului pilot global de plati mobile Visa, care sunt testate in prezent prin diverse proiecte derulate in toata lumea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri