Roman Abramovici, cel mai bogat om din Rusia, va achizitiona un pachet de 40% din Highland Gold Mining Ltd, pentru 400 milioane dolari, prin subscrierea la o noua emisiune de actiuni a celui de-al patrulea producator de aur din Rusia, relateaza Reuters.
Actiunile Highland s-au apreciat marti pana la cel mai inalt nivel al ultimelor sapte luni, in contextul in care investitorii mizeaza pe faptul ca miliardarul, apropiat de guvernul de la Kremlin, va ajuta compania sa isi indeplineasca planurile de extindere si de achizitia unor noi active in Rusia.

"Abramovici nu ar investi daca nu ar vedea potentialul companiei, din moment ce urmareste sa obtina profit", a declarat un analist din cadrul companiei rusesti de brokeraj Aton, Dmitri Kolomytsyn.

Pretul aurului a atins luna trecuta valoarea maxima a ultimilor 28 de ani, petrolul s-a scumpit pana aproape de pragul de 100 dolari/baril si dolarul s-a depreciat pana la un minim record in fata euro.

Zacamintele de aur ale Rusiei sunt intrecute numai de cele ale Arabiei Saudite, insa, ca productie, tara se situeaza pe locul sase.

Actiunile Highland Gold, care a produs anul trecut 3,2% din totalul de aur al Rusiei, s-au depreciat in acest an pana la un nivel minim record pe bursa din Londra, dupa scaderea productiei si inchiderea unei mine, dupa ce, in 2006, 25 de oameni au murit intr-un incendiu.

Millhouse LLC, vehiculul de investitii al lui Abramovici, va subscrie la o emisiune de 130,1 milioane de actiuni noi Highland, in doua tranzactii separate, prima urmand sa fie incheiata in jurul datei de 11 decembrie.

In urma primei subscrieri, Millhouse va detine 25% din capitalul largit al Highland, participatie ce se va majora la 40%, dupa cea de-a doua. Millhouse a convenit sa plateasca 1,51 lire sterline (3,12 dolari) pe actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri