Berkshire Hathaway, conglomeratul american condus de investitorul miliardar Warren Buffett, a anuntat ca intentioneaza sa cumpere 60% din grupul manufacturier si de servicii Marmon Holdings Inc. pentru 4,5 miliarde dolari.
Grupul Marmon reprezinta o asociatie internationala de peste 125 de companii active in sectoare precum productia de sarma si cabluri, a serviciilor de transport si productia de bunuri industriale.
Veniturile totale ale grupului se ridica la paroximativ sapte miliarde dolari.

Berkshire Hathaway a precizat ca va cumpara restul de 40% din grup prin o serie de achizitii in urmatorii cinci-sase ani, luandu-se in calcul viitoarele castiguri ale Marmon Holdings.

inainte de finalizarea tranzactiei, Marmon va oferi o suma "substantiala" in numerar precum si anumite active catre actionarii care au decis sa vanda, a afirmat Berkshire Hathaway.

Marmon este detinuta de trusturi ce vegheaza interesele familiei Pritzker, care este cunoscuta mai ales pentru lansarea lantului hotelier Hyatt.

Jay si Robert Pritzker au cumparat grupul Marmon in 1953 iar fiul lui Jay, Tom, a devenit presedintele grupului in 2002.

"Tranzactia a fost realizata exact cum si-ar fi dorit Jay - fara consultanti sau studii", a declarat Buffett intr-un comunicat.

Tranzactia mai trebuie sa primeasca acordul autoritatilor de reglementare a pietei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri