UBS AG a raportat, miercuri, o pierdere de 11,45 miliarde dolari (12,5 miliarde de franci elvetieni) in trimestrul al patrulea din 2007, determinand astfel o prabusire a estimarilor bancii pe tot anul, din cauza crizei creditelor.
Banca UBS declara si in trecut ca ar putea raporta o pierdere pentru tot anul 2007, depinzand de rezultatele obtinute in trimestrul al patrulea.

Potrivit UBS, pierderea inregistrata in trimestrul al patrulea va determina o pierdere pe tot anul de 4,4 miliarde franci.

UBS este una dintre cele mai afectate banci la nivel global de criza creditelor, ce a provocat pierderi in valoare de 100 de miliarde dolari, a dat peste cap bilanturile si a determinat banci de renume mondial precum UBS, Citigroup si Merrill Lynch sa ia masuri financiare de urgenta.

UBS a anuntat ca rezultatele reflecta o pierdere de 12 miliarde dolari din cauza crizei creditelor, plus doua miliarde dolari din alte investitii imobiliare facute pe piata din SUA.

Banca programase anuntarea rezultatelor financiare pe 14 februarie.

UBS a inregistrat deja pierderi de 14,5 miliarde dolari de pe urma crizei creditelor, iar luna trecuta a anuntat o injectie de capital din partea Singapore si a unui investitor neidentificat din Orientul Mijlociu, ce se ridica 13 miliarde de franci elvetieni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri