Peste trei din patru americani cred ca Statele Unite ale Americii se afla in recesiune, conform unui sondaj USA Today/Gallup, ale carui rezultate au fost publicate marti. Acest nivel al neincrederii in starea economiei nu a mai fost observat din 1992, cand presedintele George H.W. Bush a pierdut alegerile, a informat USA Today, citat de NewsIn.
Un numar de 76% dintre cei chestionati au declarat ca economia americana se afla in recesiune, fata de doar 22% care cred ca nu poate fi vorba de recesiune, scrie Reuters.

Intrebati daca SUA ar putea intra intr-o perioada de criza grava, cu o durata de mai multi ani, 59% dintre cei chestionati au declarat ca aceasta este o posibilitate, iar 79% dintre respondenti sunt ingrijorati in acest sens, reiese din sondaj.

Acest sondaj a fost finalizat duminica, in aceeasi zi in care Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, a oferit sa extinda o facilitate directa de credit unor firme financiare, pentru prima data de la Marea Criza, sustinand achizitia bancii Bear Stearns, aflata in pragul falimentului, de catre banca americana de investitii JP Morgan.

Studiul subliniaza o scadere a increderii americanilor, lucru care, conform economistilor, ar duce la agravarea situatiei. Brian Bethune, analist al companiei de estimari economice Global Insight a declarat ca "pesimismul creaza mai multe probleme".

"Cand persoanele sunt confruntate cu majorarea preturilor la benzina, la combustibilii pentru incalzire, cu scaderea posibilitatilor de angajare, cu scadere preturilor la case, imaginea mentala este ca lucrurile nu merg prea bine", a declarat Bethune pentru USA Today.

Sondajul, efectuat pe 1.025 persoane, are o marja de eroare de plus/minus 3%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri