Pretul petrolului a depasit astazi la New York nivelul de 118 dolari pe baril, pentru prima data in istorie, si de 115 dolari pe baril la Londra, pe fondul tensiunilor geopolitice din Nigeria si a declaratiilor Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) legate de productie.

De mai multe zile, pretul petrolului a depasit zilnic valorile record precedente, din cauza evolutiei elementelor fundamentale ale pietei sub presiunea factorilor conjuncturali precum deprecierea dolarului, care ieftineste materiile prime, preferate de investitori pentru a se apara de inflatie.

Investitorii sunt ingrijorati de situatia din Nigeria, principal producator african de titei, dupa ce luni, in urma unor atacuri ale rebelilor asupra a doua oleoducte Shell din regiunea deltei Niger, pretul petrolului a fost direct afectat.

In acest context tensionat al perturbarilor elementelor fundamentale ale pietei, OPEC a respins duminica apelurile statelor consumatoare, precizând ca pietele sunt bine aprovizionate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri