Federal Reserve, banca centrala americana, a decis miercuri sa micsoreze dobanda cheie cu 0,25% pana la 2%, intr-o incercare de a ajuta economia americana sa creasca in continuare, chiar si intr-un ritm moderat, pe fondul slabirii consumului, potrivit unui comunicat al Fed.
Decizia a fost in conformitate cu asteptarile analistilor, care anticipau ca rezultatul sedintei Fed va fi o noua diminuare a dobanzii cheie, posibil ultima din seria celor incepute in toamna trecuta.

Fed mentioneaza ca statisticile indica o activitatea economica slaba, pe fondul cheltuielilor mici ale populatiei si firmelor, iar piata muncii este in declin.

"Pietele financiare raman intr-o stare de tensiune considerabila, iar conditiile aspre de creditare si adancirea problemelor de pe piata imobiliara pot exercita presiuni asupra cresterii economice in urmatoarele trimestre", avertizeaza bancherii centrali americani, in comunicatul Federal Reserve.

Desi statisticile pentru inflatia de baza au aratat o oarecare ameliorare, preturile energiei si ale alimentelor au crescut in ultimele luni, la fel ca si o serie de indicatori privitori la asteptarile legate de inflatie.

FOMC estimeaza ca inflatia se va tempera in urmatoarele trimestre, reflectand o plafonare a preturilor energiei si ale altor marfuri si o diminuare a presiunilor privind cererea de resurse.

"Cu toate acestea, incertitudinile privind perspectivele inflationiste raman accentuate si va fi nevoie sa monitorizam foarte atent evolutia inflatiei", precizeaza Federal Reserve.

Relaxarea substantiala a politicii monetare efectuate pana in prezent, corelata cu alte masuri menite sa protejeze lichiditatea de pe piata, ar trebui sa contribuie la sustinerea unei cresteri economice moderate in timp si la contrabalansarea riscurilor ce ameninta activitatea economica, potrivit Fed.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri