Actiunile companiei italiene Parmalat SpA au atins astazi un nivel minim record de la relansarea grupului in 2005, afectate de o scadere de 18% a profitului pe primul trimestru si unor previziuni reduse, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Actiunile Parmalat, relistate in 2005, dupa ce au fost afectate de o datorie de 14 miliarde, s-au depreciat 10,7%, la 1,95 euro/actiune. Volumul a fost de 84 milioane de actiuni, de doua ori mai mult decat media zilnica din ultima luna, dupa ce a atins nivelul de 1,8625 euro/actiune.

"Cifrele nu sunt bune", a spus un trader milanez cu referire la rezultatele din primul trimestru.

Dupa inchiderea sedintei bursiere de miercuri, Parmalat, cel mai mare grup alimentar din Italia, a afisat o scadere a profitului de baza cu 20% in primul trimestru, la 63,9 milioane euro.

Compania a anuntat, de asemenea, ca profitul de baza - castigurile inaintea dobanzii, taxelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) - va creste cu 7% in acest an, la limita inferioara a unei marje cuprinse intre 7% si 10%, care fusese estimata anterior.

Intr-un raport de cercetare, Lehman Brothers au spus ca EBITDA se gaseste sub nivelul unei marje situata intre 79 si 84 milioane euro.

Analistii de la Lehman considera ca viitoarele rezultate vor fi "mai putin incurajatoare" din moment ce vor depinde de preturile in crestere ale produselor lactate si de costurile de marketing, precum si de o scadere peste asteptari a volumului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri