Petrolul s-a scumpit ieri pana la aproape 130 dolari/baril, sustinut de reticenta Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a majora productia, de stirile cu privire la diminuarea rezervelor mondiale si de posibilitatea ca acestea sa se termine mai rapid decat era estimat, scrie AFP.
Scumpirea petrolului pare sa nu se mai sfarseasca. Dupa ce pretul titeiului a crescut in ianuarie pana la 100 dolari/baril, a inregistrat record dupa record: 110 dolari/baril pe 13 martie, 116 dolari/baril pe 16 aprilie, 120 dolari/baril pe 5 mai si 125 dolari/baril pe 9 mai.

Marti, cotatia petrolului s-a apropiat de pragul de 130 dolari/baril, pretul titeiului inregistrand un nou record pe piata new-yorkeza, de 129,60 dolari/baril. Petrolul Brent tranzactionat pe piata londoneza s-a scumpit pana la 127,90 dolari/baril.

Astfel, in decurs de un an, pretul petrolului s-a dublat.

Ultima scumpire nu este legata de o intrerupere semnificativa a productiei, in conditiile in care, la sfarsitul lunii aprilie, in Scotia avusese loc o greva la o serie de rafinarii, iar instalatiile din Nigeria ale grupului petrolier Shell fusesera sabotate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri