Pretul aurului a coborat, astazi, dupa ce a pierdut castigurile anterioare, deoarece dolarul a recuperat de la o cotatie minima a ultimei luni, dar traderii sunt atenti la scumpirea petrolului, dupa intreruperi in furnizarea de titei din Nigeria.
Si celelalte metale pretioase tranzactionate pe piata au urmat tendinta aurului, in contextul in care cotatia spot a argintului si cea a platinei au pierdut castigurile anterioare.

Cotatia spot a aurului a coborat la 922,30/923,30 dolari/uncie, de la un maxim de 930,50 dolari/uncie, atins mai devreme in timpul sedintei de tranzactionare si in scadere comparativ cu nivelul de 925,20/926,60 dolari/uncie inregistrat la inchiderea sedintei de tranzactionare de luni de pe piata new-yorkeza.

Pietele din Marea Britanie si din Statele Unite au fost inchise luni cu ocazia unor sarbatori publice.

"Aurul nu pare a avea o tendinta clara de tranzactionare in acest moment, asa ca o serie de statistici economice de saptamana aceasta vor determina tendinta de tranzactionare a metalului pretios", a comentat Daniel Hynes, strateg pentru piata metalelor pretioase de la banca de investitii Merrill Lynch.

"Pana cand nu ne vom da seama care sunt previziunile pe termen scurt, cotatia aurului va fi cuprinsa intr-un culoar. Cotatia aurului a depasit cu greu un nivel de 925 dolari/uncie, si, cand a reusit sa treaca peste acest nivel, metalul galben s-a vandut foarte bine", a adaugat David Hynes.

Euro s-a depreciat de la un maxim al ultimei luni fata de dolar, pierzand castigurile anterioare dupa publicarea cifrelor pentru increderea consumatorilor germani care au creat ingrijorari cu privire la aparitia unor probleme in economia zonei euro.

Investitorii asteapta publicarea unor statistici economice americane si discursurile de saptamana aceasta ale oficialilor de la sistemul american de banci centrale, Federal Reserve (Fed), printre care cel de joi al presedintelui Fed, Ben Bernanke, pentru indicii referitoare la starea economiei americane.

Marti vor fi publicate, de asemenea, statisticile pentru vanzarile din aprilie de case noi in Statele Unite si cele pentru increderea consumatorilor din mai.

O scumpire a petrolului peste pragul de 133 dolari/baril, ca urmare a unor probleme de productie de la sfarsitul saptamanii trecute din Marea Nordului si din Nigeria, de luni, unde rebelii au aruncat in aer o conducta de petrol, a mentinut accentuate temerile cu privire la inflatie si a creat o limita inferioara pentru ieftinirea aurului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri