Pretul petrolului a inceput saptamana in scadere, la bursele electronice din Asia, din cauza temerilor privind o posibila reducere a consumului de petrol, afirma traderii.
Petrolul "light sweet crude", cu livrare in iulie, s-a ieftinit cu 4 centi, la 127,31 dolari pe baril, in schimburile matinale.
Barilul de petrol Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, s-a ieftinit cu 13 centi, la 127,91 dolari, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Petrolul s-a ieftinit considerabil in cursul saptamanii trecute, pe fondul marcarii profitului, dupa ce a atins un nivel record din cauza temerilor privind siguranta livrarilor si abundenta ofertei.

Presedintele Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Chakib Khelil, a reafirmat in cursul weekendului, la Alger, ca nu exista probleme privind oferta de petrol, piata fiind afectata in principal de tendintele speculative.

Cancelarul german Angela Merkel si primul ministru nipon Yasuo Fukuda au militat duminica pentru o majorare a productiei de petrol si pentru aplicarea unor masuri pentru stabilizarea aprovizionarilor.

Franta a facut de asemenea presiuni in cadrul tarilor membre ale grupului informal G8 pentru a cere statelor producatoare de petrol sa majoreze productia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri