Banca centrala a Marii Britanii, Bank of England, a mentinut dobanda de politica monetara la nivelul de 5%, a doua luna consecutiv, in conformitate cu asteptarile, pentru a contrabalansa riscurile de incetinire a cresterii economice si de accentuare a inflatiei, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.
Vestile economice din ultimele zile au fost proaste. Astfel, casele se ieftinesc, increderea consumatorilor a cazut la un nivel minim pe care nu il mai atinsese de la inceputul anilor '90, iar problemele par a se extinde chiar si pe piata muncii.

Jucatorii din piete nu mizasera insa ca Bank of England va micsora dobanda cheie la sedinta de saptamana aceasta, deoarece inflatia este cu 1 punct procentual peste nivelul de 2% tintit de banca centrala a Marii Britanii, iar asteptarile sunt ca indicele preturilor de consum sa urce si mai mult, din cauza scumpirii alimentelor si energiei.

Cu toate acestea, cei mai multi analisti se asteapta ca banca centrala sa coboare dobanda cheie in cursul acestui an, din cauza incetinirii accentuate a cresterii economice si a temerilor privitoare la o cadere a pietei imobiliare.

Doar doi din cei 71 de analisti chestionati de Reuters estimau ca Bank of England va modifica dobanda de politica monetara.

Bank of England a micsorat deja de trei ori dobanda de politica monetara din decembrie, pentru a proteja economia de turbulentele de pe pietele intrenationale de credit, si a indicat ca posibilitatea de a relaxa si mai mult politica monetara este redusa.

Analistii estimeaza ca Banca Centrala Europeana va mentine dobanda cheie la nivelul actual de 4%, in contextul in care autoritatile de politicia monetara din zona euro sunt ingrijorate din cauza cresterii preturilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri