Citigroup se pregateste sa elimine aproximativ 6.500 de locuri de munca la divizia sa de investment banking, se arata intr-un articol al cotidianului financiar The Wall Street Journal.
Istoria concedierilor masive incepea anul trecut, in luna octombrie, cand Bank of America, prima banca afectata de criza creditelor ipotecare, inregistrand o scadere cu 32% a profitului, isi propune sa renunte la un numar de 3000 de angajati.

A urmat Countrywide Financial Corp, care a renuntat la 5.000 de oameni pentru a se adapta scaderii cu 44,3% a imprumuturilor ipotecare, dupa aceea a venit randul JPMorgan Chase & Co., a treia banca a Americii, care a renuntat la aproximativ 4000 de angajati, dupa fuziunea cu falimentara Bear Stearns. “Unda concedierilor” s-a perpetuat si pe piata financiara din Europa care a determinat UBS, a doua banca a Europei, sa faca disponibilizari de 5.500 de angajati pentru a reduce costurile.

Astfel, una dintre cele mai mari companii de servicii financiare din lume, Citigroup, este gata gata sa adopte o serie de concedieri in masa in divizia de operatiuni bancare de investitii, pe fondul turbulentelor financiare ce au cuprins Wall Street-ul. Banca newyorkeza, care a suferit pierderi de 15 miliarde de dolari in ultimele doua trimestre si este probabil sa obtina miliarde de dolari din suplimentarea de deprecieri ale activelor in al doilea trimestru, informeaza Wall Street Journal.

Din cauza pierderilor inregistrate, banca va concedia in aceasta saptamana mii de angajati din divizia investitii bancare din intreaga lume, ce face parte din planul companiei de a reduce personalul grupului cu 65.000 de angajati, ceea ce inseamna 10% din totalul de angajati, sustin surse apropiate.

“Citi a anuntat la inceputul anului ca doreste sa redimensioneze afacerile ca raspuns la conditiile pietei si ca parte a cursului nostru de relansarea a eforturilor”, a declarat purtatorul de cuvant Dan Noonan.
Bancile de investitii de pe Wall Street repara perioada nefasta prin care ei au cunoscut un declin total in toate domeniile(fuziuni, oferte publice initiale, etc.).

Citigroup are mai mult de 350.000 de angajati in intreaga lume si, la sfarsitul lunii martie a concediat 9.000 de lucratori. Totusi, posibilele concedieri sunt neobisnuite pentru scopurile si seriozitatea companiei. Sunt de asteptat fuziuni si achizitii bancare pentru a vedea concedieri clare, in mare parte din cauza faptului ca unitatea lor nu a fost destul de profitabila ca celelalte unitati, de la inceputul acestui an.
Este de asteptat ca intregul birou comercial din New York si alte orase sa fie eliminat. Spre deosebire de alte reduceri de personal recente din interiorul Citigroup, acest val cuprinde si concedieri a unor grupuri de directori manageriali, declara surse apropiate.

Aceste concedieri sunt cea mai mare miscare facuta de John Havens, de la preluarea sefiei diviziei de clienti institutionali ai Citigroup, in care este inclusa si divizia de investitii bancare. Havens, care a fost loctiitorul lui Vikram Pandit, directorului executiv al Citigroup, a concluzionat ca o parte din afacerile bancii de investitii au fost depasite de criza creditelor, in timp ce altii lucrau ineficient si generau vanzari inadecvate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri