Angajatii aeroportului Ferihegy din Budapesta ar putea intra in greva, conform cotidianului ungar Magyar Hirlap, dupa 10 zile de la avertismentul lansat de biroul de transport aerian civil, privind potentiale proteste cauzate de restructurari masive.
Membrii sindicatelor din sectorul transportului aerian sunt nemultumiti de numarul insuficient de angajati din aeroporturi, care reprezinta atat un risc legal cat si un potential pericol pentru siguranta calatorilor.

Un articol publicat in cotidianul Magyar Hirlap acuza mai multi operatori aerieni de incalcarea contractului colectiv de munca si a Codului Muncii, prin obligarea angajatilor sa declare doar 12 ore de munca, desi acestia lucreaza uneori peste 14 ore. Orele suplimentare ar trebui incluse intr-o alta reglementare contractuala, arata cotidianul.

Domeniul transporturilor aeriene traverseaza o perioada dificila, pe seama scumpirii petrolului si a temperararii cresterii economice mondiale. Aeroportul din Budapestea a inregistrat pierderi de 5,6 miliarde dolari in 2007, mai informeaza cotidianul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri