Bancherii si autoritatile de reglementare nu au reusit sa ajunga la un acord de incheiere a crizei din cadrul bancii de investitii Lehman Brothers, iar discutiile au fost extinse la trei zile in incercarea de a calma pietele financiare, scrie Reuters.
Pana acum, in acest an, guvernul american a sponsorizat salvarea rivalei Lehman, Bear Stearns, si a creditorilor ipotecari Freddie Mac si Fannie Mae.

Insa, de aceasta data, secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, nu vrea ca banii contribuabililor sa fie utilizati in acest scop, a declarat vineri o sursa avizata.

Discutiile de sambata s-au incheiat fara un anunt, insa deznodamantul ar putea fi includerea activelor neperformante ale Lehman in cadrul unei “banci neperformante” in care rivalele sa poata achizitiona participatii, sau chiar declararea falimentului, au declarat expertii chestionati anterior de Reuters si citati de NewsIn.

Criza este dificil de gestionat de Paulson si de banca centrala americana, Federal Reserve, care au solicitat directorilor de pe Wall Street sa gaseasca propriile solutii.

Autoritatile nu vor sa fie acuzate ca incurajeaza asumarea de riscuri excesive, prin salvarea unei alte banci de investitii, insa nu pot permite ca falimentul Lehman sa paralizeze intregul sistem financiar si sa agraveze criza creditelor.

Investitorii au spus ca, daca nu se va gasi o solutie pana luni, pietele financiare mondiale s-ar putea zdruncina, din cauza temerilor ca guvernul american va fi nevoit sa sprijine si alte institutii financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri