Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, va achizitiona 31,3% din actiunile bancii rivale Proton Bank, prin intermediul unui schimb de actiuni (swap), potrivit unui comunicat al bancii, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.
Piraeus Bank va cumpara titlurile Proton detinute de principalii actionari, oferind o actiune Piraeus Bank in schimbul a 8,25 actiuni Proton, se mai arata in comunicat.

In octombrie, cele doua banci renuntasera la un contract de tip swap, in urma deciziei bancii elene Proton de a solicita ajutor financiar guvernamental.

Cotatia titlurilor Piraeus Bank era de 9,9 euro/actiune in 31 octombrie, data de referinta a contractului, in timp ce titlurile Proton erau cotate la 1,18 euro/actiune.

Piraeus Bank Group, concentrat in principal pe zona Europei de Sud-Est, dar si pe centre financiare din Londra si New York, este prezent in Romania prin subsidiara Piraeus Bank.

Piraeus Bank Romania avea la jumatatea anului active de 3,95 miliarde euro si vrea sa ajunga la o retea de 180 de sucursale la sfarsitul acestui an. Banca s-a extins, in medie, cu sapte sucursale pe luna in acest an, care a condus la o crestere cu 45% a retelei de unitati fata de sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri