Autoritatea franceza de supraveghere a pietelor financiare (AMF) a amendat bancile Societe Generale (SocGen) si BNP Paribas cu cate 500.000 euro, din cauza greselilor comise in cadrul listarii la bursa a companiei energetice EDF, in 2005, anunta Reuters.
AMF a anuntat ca amenzile au fost aplicate din cauza unor erori precum promovarea ofertei de actiuni EDF catre clientii bancilor de retail, inainte ca prospectul privind listarea companiei energetice sa fie aprobat.

Reprezentantii ambelor companii au declarat ca regreta incidentele, adaugand ca acestea au avut loc in cadrul unor filiale si au fost in contradictie cu politicile bancilor.

Actiunile BNP Paribas s-au depreciat cu 0,8% in tranzactiile matinale, in timp ce cotatia titlurilor SocGen a coborat cu 0,5%, potrivit NewsIn.

Listarea la bursa a companiei EDF, in 2005, a fost una dintre cele mai mari oferte publice initiale lansate in Franta.

SocGen a afisat un profit in scadere cu 83,7% in trimestrul al treilea, la 183 milioane euro (233,8 milioane dolari), castigurile bancii fiind afectate de o pierdere de 244 milioane euro in cadrul diviziei de investitii.

SocGen este prezenta in Romania prin BRD - Groupe Societe Generale. Aceasta este a doua banca din Romania, cu active care depasesc 12 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri