Directorii executivi ai companiilor auto americane au solicitat ajutor federal de 50 miliarde dolari pentru depasirea crizei financiare, ce a dus la deteriorarea mediului economic si la declinul cererii de autoturisme.
Directorii executivi ai companiilor General Motors, Ford Motor si Chrysler au purtat negocieri in acest sens cu presedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, si cu liderul majoritatii democrate din Senat, Harry Reid.
Oficialii GM si Ford au anuntat in comunicate separate ca intrunirile avute cu Reid si Pelosi au fost constructive.

Producatorul auto General Motors a solicitat o "finantare imediata", in timp ce sindicatul auto UAW a anuntat "nevoia urgenta" de ajutor guvernamental.

Pelosi anuntase inaintea reuniunii ca guvernul trebuie sa "asigure viabilitatea" sectorului auto american, dupa ce vanzarile auto au scazut cu 30% in octombrie, iar pierderile lunare se ridica la cateva miliarde de dolari.

Surse avizate au precizat ca producatorii auto si sindicatele au solicitat doua credite de cate 25 miliarde dolari, pentru cresterea nivelului lichiditatilor si pentru acoperirea asigurarilor medicale a peste 780.000 de fosti angajati.

Oficialii companiilor auto americane spera ca Barack Obama, presedintele ales al Statelor Unite, se va implica in salvarea sectorului auto, deoarece acesta si-a exprimat in timpul campaniei electorale intentia de a sprijini industria, fiind puternic sustinut de sindicate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri