ArcelorMittal, cel mai mare producator mondial de otel, si-a anuntat intentia de a desfiinta pana la 9.000 de locuri de munca la nivel mondial, reprezentand 3% din numarul total de salariati.
Reducerea personalului se va face pe baza de plecari voluntare, se arata in comunicat. Masura vizeaza in principal angajatii din vanzari, administratie si servicii generale.

In aceste sectoare, conducerea companiei intentioneaza sa scada cheltuielile cu 1 miliard dolari (775 milioane euro), "ca raspuns la situatia financiara actuala", conform NewsIn.

In Europa, ArcelorMittal ar putea concedia 6.000 de angajati, a declarat un reprezentant al sindicatelor pentru AFP.

Pentru a compensa scaderea cererii mondiale de otel provocata de temperarea cresterii economice, ArcelorMittal a anuntat la inceputul lunii noiembrie scaderea cu 35% a productiei globale, in al patrulea trimestru din 2008.

In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri