Rata anuala a inflatiei s-ar putea tempera la 1,6% in luna decembrie, in scadere cu 0,5 puncte procentuale fata de noiembrie, potrivit estimarilor preliminare publicate de biroul european de statistica, Eurostat.
Analistii estimasera o inflatia anuala de 1,8% in ultima luna din 2008 pentru zona euro.

In noiembrie, rata anuala a inflatiei coborase la 2,1%, de la 3,2% in octombrie. In septembrie, aceasta a fost de 3,6%, iar in august, inflatia anuala a fost de 3,8%, in timp ce in iulie si iunie 2008, rata anuala a inflatiei in zona euro a fost de 4%, cel mai ridicat nivel al inflatiei din zona euro, din 1997.

Potrivit ultimelor estimari ale Bancii Centrale Europene (BCE), in 2008, inflatia anuala va fi cuprinsa intre 3,4% si 3,6%. BCE anuntase pentru 2008 o tinta a inflatiei de maximum 2%, potrivit Eurostat.

Inflatia din Spania s-a temperat in decembrie la cel mai mic nivel din ultimul deceniu, de 1,5%, cea din Italia s-a temperat la 2,3% in ultima luna din 2008, o crestere a preturilor sub asteptari manifestandu-se in decembrie si in Germania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri