Economia zonei euro s-a deteriorat masiv, a declarat presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet (foto), sustinand estimarile legate de o noua reducere a dobanzii de politica monetara saptamana viitoare, relateaza AFP.
"Este clar ca avem de-a face cu o deteriorare semnificativa a economiei reale", a declarat acesta in cadrul unui interviu acordat revistei americane Institutional Investor.

"Ceea ce ma uimeste este ca cele mai recente previziuni sunt si cele mai pesimiste, iar acest fapt este valabil la nivel mondial, nu numai in zona euro", a adaugat Trichet.

Consiliul de guvernare al BCE se va reuni joia viitoare pentru a lua o decizie legata de politica monetara. Pana in prezent, oficialii bancii nu si-au exprimat intentiile, anunta NewsIn.

Trichet a sugerat, la sfarsitul lunii decembrie, ca BCE ar putea lua o pauza. "Trebuie sa asteptam sa vedem ce efecte vor avea deciziile de politica monetara hotarate pana acum", declarase acesta. BCE a coborat dobanda de politica monetara cu 1,75 puncte procentuale in perioada octombrie-decembrie, la 2,5%.

"In conditiile actuale, este mai important ca niciodata ca tintele de inflatie sa fie respectate", a declarat Trichet pentru Institutional Investor.

Acest lucru este "esential pentru garantarea stabilitatii preturilor pe termen mediu si pentru a contribui la prevenirea riscurilor de deflatie", pericol ce nu este de actualitate la ora actuala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri