Cinci milioane de britanici au lucrat ore suplimentare neplatite in ultimul an din cauza obiceiului de program prelungit, dar si din cauza temerilor ca declinul financiar va pune in pericol posturile lor, scrie presa internationala.
Congresul Administratiei de Meserii (TUC) din Marea Britanie a anuntat ca numarul lucratorilor care au muncit ore ce nu au fost platite a atins cel mai inalt nivel din 1992, iar valoarea muncii depuse a fost de 26,9 miliarde de lire sterline (40,53 miliarde dolari).

Daca lucratorii ar fi fost platiti pentru orele suplimentare, ei ar fi putut primi o suma de 5.139 lire sterline (7.741 dolari) pe an.

Secretarul general al Congresului, Brendan Barber, a declarat ca cifrele, care sunt in crestere fata de anul trecut, sunt dezamagitoare.

“In timp ce unii dintre acestia fac asta din cauza educatiei de program prelungit care s-a inregistrat in mai multe locuri de munca, acum recesiunea ii va speria pe unii oameni ca isi vor putea pierde locurile de munca in anul urmator si se vor alatura acestui program de lucru”, a declarat Barber.

“Inevitabil, oamenii vor aborda orele suplimentare deoarece ei cred ca in felul acesta isi vor putea pastra locul in compania la care sunt angajati”, a mai adaugat secretarul.

Cea mai mare crestere de muncitori care fac ore suplimentare este inregistrata in Londra, urmata de Comitatele centrale ale Angliei si estul Angliei. Aceste stiri au indemnat o parte din oamenii din sudul Angliei si Scotia sa lucreze ore suplimentare neplatite.

“Programul prelungit este daunator sanatatii oamenilor, iar angajatorii nu trebuie sa uite ca fiecare ora suplimentara ii face pe oameni mai putin productivi o data ce trec printr-o saptamana de lucru sensibila”, a declarat Barber.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri