Compania germana E.ON Ruhrgas a anuntat miercuri ca va diversifica livrarile suplimentare de gaze catre sud-estul Europei si a cerut Rusiei si Ucrainei sa creeze conditiile tehnice pentru o reluare a furnizarii de gaze naturale, relateaza Reuters.
Germania este aprovizionata integral cu gaze naturale pe rute alternative, de la alte tari furnizoare si din stocuri subterane, potrivit comunicatului companiei E.ON Ruhrgas.

Liderul de pe piata germana a gazelor naturale, partener al monopolului rus Gazprom in activitati de explorare si transport si unul dintre cei mai mari clienti ai companiei ruse, conduce o echipa de experti ai Uniunii Europene (UE) care incearca sa supravegheze reluarea tranzitului de gaze naturale.

Angajatii Ruhrgas sunt implicati in misiunea de reluare a transportului de gaze, dupa perioada de sistare a livrarilor.

Alte companii europene din sectorul gazelor naturale, GDF Suez si Eni au trimis, de asemenea, reprezentanti, informeaza NewsIn.

Rusia si Ucraina continua sa fie in disputa din cauza pretului gazelor naturale si a tranzitului, iar statele membre ale UE au initiat masuri diplomatice, pentru a pune capat disputei ce a lasat o parte a Europei fara caldura in mijlocul iernii si a reliefat vulnerabilitatea energetica a Uniunii Europene.

"Cerem Rusiei si Ucrainei sa ajunga la un acord cu privire la reluarea presiunii in conducta de tranzit si sa permita reluarea livrarilor de gaze naturale prin Ucraina catre Europa", potrivit unui comunicat al companiei cu sediul la Essen.

Rusia a inceput marti sa livreze gaze naturale destinate Europei prin Ucraina, pentru prima data in aproape sapte zile, dar acestea nu au ajuns in Europa. Kievul a spus ca presiunea din sistemul de conducte este insuficienta.

Reprezentantii Uniunii Europene au avertizat ca vor sfatui firmele sa actioneze in instanta, daca furnizarea de gaze naturale nu este reluata rapid.

E.ON Ruhrgas trimite in continuare volume suplimentare Croatiei, Bosniei, Ungariei, Serbiei si Slovaciei, partial prin intermediul unor subsidiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri