SocGen, BNP Paribas, Credit Agricole, Banques Populaires, Caisses d\'Epargne si Credit Mutuel vor imparti un ajutor de stat de 10,5 miliarde euro, banii reprezentand a doua transa din planul de salvare a sectorului bancar, a spus miercuri pentru RTL ministrul francez al economiei, scrie Les Echos.
O prima transa, tot de 10,5 miliarde euro, a fost acordata in decembrie. Noile fonduri vor fi acordate bancilor pana in martie, a spus ministrul economiei, Christine Lagarde, potrivit NewsIn.

Anuntul privind ajutorul de stat vine in contextul in care premierul francez François Fillon anunta luni ca guvernul francez analizeaza acordarea unui ajutor de 5-6 miliarde euro constructorilor de autoturisme, grav afectati de criza financiara.

De asemenea, Lagarde a declarat saptamana trecuta ca guvernul va anunta probabil o serie de masuri pentru majorarea capitalului fabricantilor auto si pentru imbunatatirea finantarii pentru cumpararea de masini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri