Rata somajului din Spania a crescut puternic in al patrulea trimestru din 2008, la 13,91% din populatia activa, fata de 11,33% in al treilea trimestru, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS), datele confirmand degradarea masiva a pietei muncii, scrie AFP.
Astfel, 609.100 persoane si-au pierdut locul de munca intre al treilea si al patrulea trimestru, conform INE.
Spania are acum peste trei milioane de someri, intr-o tara cu o populatie de 46 milioane persoane, potrivit NewsIn.

Guvernul spaniol prognoza miercuri ca numarul imigrantilor care vor veni in Spania va scadea cu 40% intre 2008 si 2010, in conditiile in care tara trece prin cea mai grava recesiune din ultimii 50 de ani.

Circa cinci milioane de imigranti au ajuns in Spania din America Latina, Europa de Est si Africa in ultimii zece ani, atrasi de domeniul infloritor al constructiilor, care insa s-a prabusit dupa declansarea crizei economice globale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri