BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta dupa valoarea de piata, a anuntat luni pierderi trimestriale de aproximativ 1,4 miliarde euro (1,8 miliarde dolari), dupa ce fluctuatiile de pe piata actiunilor si obligatiunilor au dus la pierderi ale divizei de investitii bancare.
In al patrulea trimestru din 2007, banca a inregistrat un profit net de 1,01 miliarde euro, in timp ce acesta a atins per total aproximativ 3 miliarde euro, in 2008, anunta un comunicat al grupului, anunta Bloomberg, citat de NewsIn.

"Cel de-al patrulea trimestru a fost marcat de variatiile exceptionale de pe pietele de capital", a anuntat BNP Paribas. Divizia de investitii bancare a inregistrat pierderi inainte de plata taxelor de aproximativ 2 miliarde euro, in al patrulea trimestru.

Institutiile financiare din toata lumea au afisat pierderi de peste 1.000 miliarde dolari, din credite si deprecieri de active, in contextul celei mai severe crize economice de la Marea Depresiune. BNP Paribas a avut deprecieri ale investitiilor de 400 milioane euro in al patrulea trimestru.

Banca va primi o a doua transa de 2,55 miliarde euro din partea statului francez. De asemenea, aceasta va organiza o intrunire extraordinara a actionarilor, pe 18 februarie, pentru a vota propunerea de a emite actiuni preferentiale pentru statul francez, ca parte din plan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri