Aproape toate statele din grupul G20 au luat masuri protectioniste dupa summitul ce a avut loc in noiembrie la Washington, in cadrul caruia s-au angajat sa pastreze granitele deschise in ciuda crizei, a anuntat marti Banca Mondiala, relateaza AFP.
Saptesprezece dintre cele 19 tari ale forumului, al 20-lea membru fiind Uniunea Europeana, au recurs la astfel de metode in contextul crizei actuale, a anuntat institutia, ce a precizat intr-un comunicat ca masurile de acest gen au, in general, aplicabilitate limitata, anunta NewsIn.

"Responsabilii politici nu trebuie sa cedeze tentatiilor solutiilor protectioniste in ceea ce priveste comertul, planurile de relansare sau salvarea bancilor", a declarat presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, intr-un comunicat.

"Izolarea economica poate duce la un curs negativ al evenimentelor, asa cum s-a observat in anii 1930", a spus Zoellick.

G20 cuprinde tarile industrializate din G7 (Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Italia si Japonia), Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia, precum si Uniunea Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri