In industria serviciilor financiare din Marea Britanie ar putea fi disponibilizate inca 15.000 de persoane, in urmatoarele trei luni, pentru temperarea unei scaderi record a veniturilor si profitabilitatii.
Angajatorii din sector concediaza deja personalul in cel mai rapid ritm din 1993, pentru a reduce costurile si a face fata scaderii vanzarilor, potrivit Confederatiei Industriei Britanice (CIB). Planurile de investitii au fost, de asemenea, amanate, conform NewsIn.

Sondajul CIB, realizat impreuna cu grupul de audit Pricewaterhouse Coopers, arata ca numarul angajatilor din sectorul financiar a scazut in ultimul trimestru cu cea mai mare rata din iunie 1993, in contextul recesiunii. Rezultate asemanatoare sunt asteptate in acest trimestru, pentru care CIB estimeaza inca 15.000 de concedieri.

"Conditiile de pe piata raman exceptionale in sectorul financiar, in timp ce pietele de capital au continuat sa se confrunte cu probleme, de la ultima colectare a datelor, in decembrie", a declarat Ian McCafferty, economistul sef al CIB.

"Scaderile puternice ale veniturilor si profitabilitatii afecteaza din ce in ce mai mult activitatea, in timp ce volumele de afaceri se mentin la un nivel scazut. Companiile reduc masiv numarul angajatilor si planurile de investitii pentru a economisi bani, ceea ce reflecta o cerere slaba", a spus economistul.

Chiar si cele mai puternice companii financiare au anuntat disponibilizari. HSBC a anuntat saptamana trecuta inca 1.200 de concedieri, cei mai multi angajati afectati fiind cei ai filialelor din afara Londrei, in timp ce Lloyds Banking Group si Royal Bank of Scotland (RBS) ar putea disponibiliza mii de angajati spre finalul anului. De asemenea, companiile de asigurari, precum Legal & General, vor lua masuri similare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri