Cetatenii din tarile din Est care au aderat la Uniunea Europeana in 2004 vor putea lucra fara restrictii in Belgia de la 1 mai, a informat Ministerul belgian al Muncii.
Cele 15 "membre vechi" ale UE au dreptul de a restrange temporar accesul pe piata loc de munca pentru cetatenii din cele opt state din Est care au aderat in 2004 - Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Lituania, Letonia, Estonia, informeaza NewsIn.

Aceste restrictii trebuie in principiu sa dispara la 30 aprilie, dar cei 15 pot cere o derogare suplimentara de doi ani, daca demonstreaza ca acesti "imigranti" europeni perturba serios functionarea pietei lor de munca.

Insa Belgia a renuntat sa ceara Comisiei Europene o noua derogare, spunand ca ar fi prea dificil sa o obtina si ca i-ar leza imaginea, in conditiile in care va prelua presedintia UE in iulie 2010.

"Singura posibilitate este invocarea principiului unei grave perturbari pe piata muncii, principiu care este dificil, in masura in care CE a spus ca nici chiar criza economica nu este suficienta pentru a justifica aceasta grava perturbare", a declarat un oficial belgian. "Singurele tari care au cerut aceasta derogare din acest motiv sunt Germania si Austria, pentru ca ele sunt la frontiera cu statele din Est, ceea ce nu este cazul nostru", a adaugat acesta.

In schimb, guvernul belgian a decis in decembrie, asa cum prevede legislatia europeana, sa prelungeasca pana la sfarsitul lui 2011 restrictiile de intrate pentru muncitorii din Bulgaria si Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri