Bancile din Germania ar putea plasa intre 150 si 300 de miliarde euro in vehicule create special pentru a depozita active financiare toxice, a relatat Financial Times Deutschland, citand surse guvernamentale, transmite Reuters.
In cadrul unei reuniuni a unor inalti oficiali germani in legatura cu aceasta chestiune, ce a avut loc marti, presedintele bancii centrale, Axel Weber, ar fi declarat ca bancile au active toxice de pana la 300 de miliarde euro, dar o parte din acestea a facut deja obiectul unor deprecieri, potrivit cotidianului financiar.

Fondul Monetar International (FMI) a estimat, ieri, intr-un raport, ca deprecierile globale ale activelor bancilor si altor institutii financiare din Statele Unite, Europa si Japonia ar putea atinge 4.100 miliarde dolari, informeaza NewsIn.

Potrivit FMI, bancile americane au avut deprecieri de active de aproximativ 510 miliarde dolari, in timp ce in urmatorii doi ani sunt asteptate alte deprecieri de active, de 550 miliarde dolari.

In zona euro, deprecierile de active au ajuns la 154 miliarde dolari, fiind asteptate alte pierderi de 750 miliarde dolari pana la finalul lui 2010. In Marea Britanie, pierderile din creditare ale bancilor au atins 110 miliarde dolari, urmand sa fie pierdute alte 200 miliarde dolari in 2009-2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri