Consilierii din cadrul Credit Suisse au inceput sa intocmeasca planul de vanzare, ce este legat de masurile de a imparti banca nationalizata in doua entitati, informeaza NewsIn.

Potentialii cumparatori, printre care Virgin Money, National Australia Bank si Santander, au fost consultati in legatura cu un posibil acord. Se estimeaza ca grupurile private Blackstone si Towerbrook examineaza aceasta oportunitate.

Masura ar reprezenta prima retragere a guvernului din investitiile realizate pe fondul crizei creditelor, ce includ preluarea unor participatii majoritare in cadrul Royal Bank of Scotland si Lloyds Banking Group. Cele mai toxice active ale Northern Rock vor fi incluse intr-o "banca neperformanta" si vor ramane in gestiunea guvernului. Companiile de recrutare au fost desemnate de UKFI, divizia ce administreaza investitiile guvernamentale, sa gaseasca un bancher pentru administrarea creditelor neperformante.

Northern Rock, ce are o retea de 70 unitati si depozite de 20 miliarde lire, va fi pusa in vanzare imediat dupa desprinderea activelor toxice. Analistii estimeaza ca activele sigure ale bancii ar putea valora 2 miliarde lire, cu aproape 1 miliard de lire sub valoarea capitalului injectat in banca vara trecuta. Northern Rock mai datoreaza aproape 15 miliarde lire bancii centrale a Marii Britanii pentru creditele de urgenta acordate pentru a evita falimentul.

John Kingman, cel ce a supravegheat procesul de nationalizare, a spus ca guvernul estimeaza sa piarda circa 1,3 miliarde lire din aceasta afacere.