Consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE) a coborat dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la un nou nivel minim istoric, de 1%, in conformitate cu estimarile analistilor, relateaza AFP.
Toate cele 43 de banci consultate in cadrul unui sondaj Dow Jones Newswires mizau pe o reducere a dobanzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, similara cu cea din 2 aprilie, aducand dobanda la un nou nivel minim istoric.

Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a oferit indicii legate de decizie in cadrul conferintei de presa din aprilie. Acesta a spus atunci ca se va lua o decizie moderata si multi analisti BCE au sustinut ca o dobanda cheie mai mica de 1% ar fi nefasta pentru zona euro, transmite NewsIn.

Bank of England, pe de alta parte, a mentinut joi dobanda de politica monetara la nivelul minim istoric de 0,5% si a anuntat ca va urca valoarea pachetului destinat cumpararii de active cu 50 miliarde lire sterline.

Banca centrala americana, Federal Reserve (Fed), are o dobanda cheie fluctuanta intre 0% si 0,25% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri