Moneda americana s-a depreciat ieri pana la cel mai mic nivel din ultimele cinci luni, in fata unui cos de valute, dupa ce banca centrala americana, Federal Reserve, a anuntat ca ar vrea sa cumpere mai multe obligatiuni.
In fata lirei sterline, dolarul s-a depreciat pana la minimul ultimelor sase luni, in timp ce yenul a urcat in fata dolarului pana la maximul ultimelor doua luni, in contextul in care Federal Reserve va creste cumpararea de obligatiuni ipotecare si guvernamentale, actiune in urma careia vor fi injectati mai multi bani in sistemul financiar global, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

"Oficialii Federal Reserve au spus exact ceea ce piata avea nevoie sa auda pentru vanzarea dolarului, desi este prea devreme sa estimam daca tendinta este decisiva si va afecta evolutia monedei americane", a declarat un analist.

In martie, indicele dolarului, care masoara evolutia acestuia in fata unui cos de sase valute principale, a atins cel mai mare nivel din aprilie 2006, dar acesta a scazut joi pana la cel mai mic nivel de la inceputul lunii ianuarie 2009, de 80,897 puncte.

Lira sterlina s-a apreciat pana la 1,5817 dolari/unitate, cel mai mare nivel din noiembrie, dar s-a depreciat mai apoi cu 0,2%, la 1,2770 dolari/unitate, in sedinta de tranzactionare de miercuri, de la New York.

Euro a avut o evolutie relativ stabila, la 1,3775 dolari/unitate, aproape de maximul de miercuri, de 1,3831 dolari/unitate atins pe platforma de tranzactionare EBS, cel mai mare nivel din ianuarie.

Dolarul s-a depreciat pana la 94,28 yeni/unitate pe platforma de tranzactionare EBS, cel mai mic nivel din martie, dar si-a revenit mai apoi la 94,50 yeni/unitate. In fata yenului, euro s-a depreciat cu 0,6%, la 130,15 yeni/unitate.

Oficialii bancii centrale americane Federal Reserve, care cred ca exista semne conform carora economia Statelor Unite se 'stabilizeaza', au anuntat ca nu sunt convinsi ca imbunatatirea conditiilor economice va persista.

Astfel, oficialii Fed ar putea cumpara obligatiuni de 300 miliarde dolari, in cazul in care economia sau pietele financiare se deterioreaza in continuare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri