Economia mondiala ar putea reincepe sa creasca anul viitor, a declarat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, in cadrul turneului sau din Asia Centrala, relateaza AFP.
"Ne asteptam ca rata de crestere economica la nivel global sa revina pe crestere incepand din 2010", a spus Strauss-Kahn, aflat la Dusanbe, capitala Tadjikistanului.

Acesta s-a adresat jurnalistilor dupa o intrinure cu presedintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, ca parte a turneului sau in statele din Asia Centrala, cele mai sever afectate de incetinirea cresterii economice, informeaza NewsIn.

In ciuda datelor care arata o scadere a transferurilor de bani trimisi de cei care muncesc in Rusia si China, afectand economia, Strauss-Kahn este de parere ca guvernul de la Dusanbe a luat masuri anticriza importante.

"Cred ca ceea, avand in vedere actualul climat economic, masurile luate de guvern sunt corecte, inclusiv cele care implica politica monetara, de depreciere a monedei", a mai spus directorul.

Luni, oficialul FMI anuntase ca partea cea mai dura a crizei inca nu a trecut, in contextul in care ministrii de finante ai G8, grupul celor mai industrializate state, au salutat "stabilizarea" economiei mondiale, cerand insa "prudenta" in fata riscurilor inca prezente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri