Procurorii cer o pedeapsa de 150 de ani de inchisoare impotriva finantistului new-yorkez Bernard Madoff, acuzat de una dintre cele mai mari escrocherii din toate timpurile, potrivit unor documente publicate de Departamentul de Justitie.
"Amploarea, durata si natura infractiunilor lui Madoff fac ca acesta sa merite in mod exceptional pedeapsa maxima autorizata de lege", scrie procurorul Lev Dassin intr-un memorandum, citat de NewsIn.

Dassin cere in consecinta o pedeapsa de 150 de ani de inchisoare sau "un numar de ani care sa garanteze ca Madoff va ramane in inchisoare pana la sfarsitul vietii si care sa descurajeze puternic fapte precum acelea comise de el".

Madoff a recunoscut ca nu a investit niciodata nici macar un cent din cele 13 miliarde de dolari care i-au fost incredintati in gestiune timp de 30 de ani de banci, organizatii caritabile sau particulari bogati. El isi va afla luni, 29 iunie, verdictul la tribunalul districtual din New York care il judeca.

Procurorul nu a tinut cont de cererile avocatului lui Madoff, incarcerat din 12 martie, care solicitase o pedeapsa redusa, de 12 ani, avand in vedere varsta clientului sau, de 71 de ani.

Madoff este acuzat ca a orchestrat o schema Ponzi de 50 miliarde de dolari. O astfel de schema este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Bernard Madoff a fost arestat si acuzat de frauda financiara pe 11 decembrie 2008.

Cititi si Cazul Madoff: Ce trebuie sa retina un investitor


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri