Intesa Sanpaolo, ce mai mare banca de retail din Italia, observa o crestere o numarului de credite neperformante, nivelul fiind insa sub media celorlalte banci, a declarat directorul administrativ al grupului, Francesco Micheli.
"Momentan tinem sub control numarul de credite neperformante, care este insa sub cel inregistrat de alte banci", a declarat Micheli, motivul oferit pentru acest rezultat fiind numarul foarte mare de credite acordate.

"Sa nu uitam promisiunea grupului de a sustine companiile mici si mijlocii, aceasta fiind una dintre misiunile grupului", a adaugat acesta, scrie NewsIn.

Anumite banci italiene au fost criticate de guvern pentru ca nu ar acorda destule credite companiilor de dimensiuni mici, afectate de recesiune.
Italia a pus bazele unui program de sustinere a sectorului bancar, in valoare de 10-12 miliarde euro.

Intesa Sanpaolo a precizat ca ar putea apela la fonduri din acest program, insa pana in acest moment nu a luat o decizie in acest sens.
Micheli a precizat ca divizia de retail a bancii nu ia in calcul concedieri de personal, confirmand ca va angaja 1.200 persoane spre sfarsitul anului.

Divizia de retail a grupului contabilizeaza 62% din rezultatele operationale nete ale grupului, a incheiat Micheli.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri