Datoria guvernamentala a Spaniei ar putea atinge usor echivalentul a 90% din Produsul Intern Brut (PIB) pana in 2011, in cazul in care finantele publice nu vor fi revizuite, a anuntat Europa Press, citand un oficial al Ministerului Economiei din Spania.
Luis Espadas, secretar pentru buget si cheltuieli in cadrul ministerului, a adaugat ca perspectivele datoriei publice a Spaniei pentru acest an sunt extrem de negative si ca estimarile referitoare la cresterea acesteia cu aproape 20% ar putea fi optimiste, a mai anuntat Europa Press, dupa cum arata NewsIn.

Guvernul anuntase initial ca datoria publica va creste cu 15 puncte procentuale, la 60% din PIB pana la sfarsitul lui 2010, in contextul in care sectorul public este afectat de problemele dezvoltatorilor imobiliari si ale altor companii ramase fara clienti, ce se confrunta cu datorii mari.

Pana in prezent, guvernul spaniol sustinea ca are o marja semnificativa pentru cheltuielile publice din timpul crizei, pentru ca ponderea datoriei publice in PIB este cu circa 15 puncte procentuale mai mica decat a altor state europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri